fbpx

 

Couperosalla tarkoitetaan kasvojen alueella esiintyvää punoitusta, joka johtuu laajentuneista tai katkenneista hiusverisuonista iholla. Hoitamattomana couperosa voi kehittyä ruusufinniksi, jossa punoituksen lisäksi iholle ilmaantuu märkänäppylöitä. Rosacean hoito on huomattavasti vaativampaa kuin couperosan.

Couperosan tyypillisiä oireita ovat ihon kiristely, kuivuus, punoitus poskipäillä ja nenällä sekä ihon poltteleva ja kuumottava tunne. Couperosan esiintyvyys on tyypillistä ohut ja herkkä ihoisilla. Ihon pinnallisten verisuonten laajentuminen johtuu yleisesti auringon UV-säteilystä. Couperosan oireet alkavat yleensä 30–50 vuoden iässä, mutta sitä voi esiintyä myös nuoremmilla. Alkuvaiheessa ihon punoitusta ja kuumotusta esiintyy ajoittain, mutta oireiden edetessä ihon kuumotus ja punoitus voi jäädä pysyväksi.

Rosaceaa eli ruusufinniä esiintyy samoin useimmin 30–50-vuotiailla. Taipumus ruusufinniin on perinnöllinen. Poskiin, nenään, otsaan tai leukaan ilmestyy punoitusta, katkenneita hiusverisuonia ja märkäpäitä. Ruusufinni on pitkäaikainen vaiva ja se oireilee yleensä aaltoillen. Ruusufinnin syy on monitekijäinen ja suurelta osin vielä tuntematon. Nykykäsityksen mukaan rosaceaihon immuunipuolustuksessa ja tulehduksen säätelyssä on poikkeavuutta.

Haastavien iho-ongelmien tueksi Lupaus suosittelee hoito & konsultaatio ajan varaamista.

Mikäli kaipaat apua iho-ongelmiin etänä, varaa aika suosittuun ihonhoidolliseen videokonsultaatioon tästä.

 

Lupaus suosittelee ammattitaidolla couperosan ja rosacean hoitoon:

 

”Lymfakierron aktivoiminen on rosaceassa erittäin tärkeää, sillä se auttaa vähentämään punoitusta, rauhoittamaan tulehdusta ja vähentämään epäpuhtauksien syntymistä. Eli vaikuttamalla pintaa syvemmälle, tulokset näkyvät ihon pinnassa. Helsingissä Ihohoitola Lupaus on lymfahieronnan todellinen ammattilainen ja lymfahieronta sisältyy automaattisesti kaikkiin Dr. Hauschkalla tehtäviin kasvohoitoihin.”

 

Lue couperosan ja rosacean kokonaisvaltaisesta hoidosta Dr. Hauschka tuotteiden avulla.