fbpx

Apua kuivan ja atooppisen ihon hoitoon

Atopia voi ilmetä pelkästään ihottumana, nuhana, silmäoireina tai astmana, mutta usein se ilmenee näiden yhdistelminä. Talvi on koettelevaa aikaa atooppiselle iholle. Atooppisella iholla voi esiintyä ihottumaa erityisesti juuri kylmien ja kuivien talvikuukausien aikana. Atoopikon ihosta haihtuu paljon kosteutta ihon rakenteesta johtuen. Atooppisella iholla suojaava hydrolipidikalvon toiminta on yleensä puutteellinen, jolloin ihon suojamekanismit eivät toimi ideaalisti.

Atooppinen iho oireilee yleensä kuivuutena, hilseilynä ja punoituksena. Iho voi myös halkeilla, jolloin vaarana on ihon tulehtuminen. Kuivan ihon kutiava tunne johtaa yleensä raapimiseen, joka saattaa rikkoa ihoa. Atopian hoidossa tärkeintä on saada kosteus ja rasva pysymään ihossa ja vahvistaa ihon suojausta. Kutinaa hillitsevät tuotteet ovat myös erityisen tärkeitä atooppisen ihon hoidossa.

Dr. Hauschkan MED-linjan tuotteet on suunniteltu kuivan ja herkän ja atooppisen ihon hoitoon. Tuotteiden miellyttävät koostumukset, huomaamaton raaka-aineista peräisin oleva tuoksu ja ihoa rauhoittavat vaikutukset tekevät MED-tuotteista reagoivan ihon suosikkeja. MED-tuotelinja on kehitetty uusimpien tieteellisten tutkimustulosten pohjalta yhteistyössä ihotautilääkärien, kosmetologien ja yliopistojen kanssa. Tuotteet sopivat koko perheelle ja kaikki MED-linjan tuotteet ovat hajusteettomia.

MED-tuotelinjan perushoitoon ja tehohoitoon tarkoitetuissa tuotteissa pääraaka-aineena on jääruoho, jolla on erinomainen kyky sitoa kosteutta ihoon. Jääruoho selviytyy luonnossa varastoimalla lehtiinsä vettä, samalla vetäen puoleensa kosteutta ympäristöstä. Iholla raaka-aine toimii samoin kuin luonnossa. Kaikkien MED-tuotteiden pohjana ovat luonnolliset ja aidot kasviöljyt, jotka muistuttavat rakenteellisesti ihon omia rasvahappoja.

Atooppisen ihon hoito, kuten minkä tahansa ihonhoidollisen haasteen hoitaminen on aina hyvin yksilöllistä. Moninaisissa ihohoidon haasteissa suosittelemme varaamaan hoito & konsultaatio ajan.

Mikäli kaipaat apua atooppisen ihon hoitoon etänä, varaa aika ihonhoidolliseen videokonsultaatioon tästä.

 

Lupaus suosittelee ammattitaidolla atooppisen ihon hoitoon:

 

Lue Eevaleena Liedeksen vinkit kuivan ja atooppisen ihon hoitoon.

Lue Jenni Rotosen kattava kirjoitus atooppisen ihon hoidosta. Haastattelussa asiantuntijana Lupauksen Tarja.