fbpx

 Miksi lymfaa?

Lymfan otetekniikka ja järjestys on kehitetty siten, että vaikutus kohdistuu imusuoniin. Tavoitteena on aktivoida imusuonijärjestelmän toimintaa, jolloin nesteen kulku kudoksesta tehostuu ja mahdollinen turvotus vähenee sekä aineiden kulku kudoksessa tehostuu. Lisäksi aktivoidaan parasympaattisen hermoston toimintaa, joka rentouttaa.

Imusuonijärjestelmä on tunnettu ja kuvailtu jo 1500-luvulla. Tanskalaiset tri Emil ja Estrid Vodder kehittivät manuaalisen lymfaterapian Ranskassa 1930-luvulla.

Lymfahieronnassa vaikutus kohdistuu kehon ja ihon lymfasuonistoon, lisäksi hoito auttaa kuljettamaan nesteitä kudoksista. Hoidolla stimuloidaan lymfasuonia siten, että suurimolekyyliset valkuaisaineet pääsevät nesteen mukana imusuoniin ja takaisin verenkiertoon.

Lymfahieronta edistää imunestekiertoa ja vaikutus kohdistuu muuallekkin kuin käsiteltävälle alueelle.

 

Lymfahieronta:

  • Tukee ihon normaaleja toimintoja
  • Parantaa ihon aineenvaihduntaa
  • Vähentää kuona-aineita ihossa ja ihonalaiskudoksessa
  • Parantaa ihon väriä
  • Vähentää turvotusta ja ennaltaehkäisee turvotuksen syntyä

 

Kasvolymfan tavallisimpia hoitoaiheita ovat väsymyksen aiheuttama turvotus kasvoilla, tavallisesti silmien ympärillä, elottoman näköinen tai huonosti toimiva iho, couperosa, herkkä, punoittava iho, epäpuhtauksien poiston aiheuttama punoitus, ikääntyvän ihon hoito ja arvet.

Meillä kaikki Lupauksen hoitajat hallitsevat lymfakäsittelyn. Varaa aika kasvojen lymfahierontaan tästä.

 

Mitä kauneudenhoitoon liittyvä lymfahoito on? Miten lymfahoito ja lymfahieronta voivat auttaa iho-ongelmissa (perioraalidermatiitti, POD, akne)?

Jenni kirjoittaa suositussa Pupulandia-blogissaan, miten pääsi itse eroon perioraalidermatiitistä hyvän kosmetologin avulla.